Hierontamuodot

Hierontamuodot

Hierontamuodot

  • Klassinen hieronta

    Klassinen hieronta on perinteistä pehmytosakäsittelyä lihaskireyksien ja - jännitysten laukaisemiseksi. Klassisessa hieronnassa käytetään viittä perusotetta, joita ovat sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputus. Klassisessa hieronnassa käsin tehdyillä pehmeisiin kudoksiin kohdistuvilla, rytmisillä ja liikkuvilla otteilla kudoksia painaen ja venyttäen pyritään rauhoittamaan tai edistämään erilaisten kudosten toimintoja. Se vilkastuttaa verenkiertoa, rentouttaa lihaksia, poistaa kipua, nopeuttaa imunesteen eli lymfan kulkua, poistaa kuona-aineita ja vähentää turvotusta. Hieronta rauhoittaa myös keskushermostoa ja tuntuu mukavalta. Vaikka hierontaotteet kohdistuvat kudoksiin, vaikuttaa hieronta ihmiseen aina myös kokonaisvaltaisesti - kosketus, fyysinen konkreettinen hoitaminen ja hierojan läsnäolo vaikuttaa hoitotulokseen merkittävästi.


    Jokaisella hierojalla on oma "käsialansa", eli tapansa soveltaa otteita asiakkaan tarpeiden mukaan. Klassinen hieronta on erilaisista otteista muodostunut yksilöllinen kokonaisuus, jossa asiakkaan kunto ja elämäntilanne otetaan huomioon. Erilaisista tyyleistä huolimatta hieronnan tavoite on aina sama: tuottaa asiakkaalle hyvää oloa, helpottaa hänen mahdollisia vaivojaan ja ennaltaehkäistä tulevia vaivoja.


    Klassinen hieronta:


    - poistaa kipua

    - vaikuttaa kokonaisvaltaisesti kehoon, rauhoittaen keskushermostoa

    - vilkastuttaa verenkiertoa, lisäten hapen ja ravinteiden kulkua sekä poistaen kuona-aineita

    - avaa pieniä verisuonia

    - lisää lymfakiertoa, vähentäen turvotusta

    - parantaa nivelten liikkuvuutta

    - rikkoo arpikudosta

    - lisää lihasten joustavuutta


    Klassinen hieronta sopii kaikille, ammattiin ja ikään katsomatta.

  • Intialainen päähieronta

    Intialainen päähieronta on vuosituhansia vanha (ayurveda) hoitomenetelmä. Intiassa sitä on käytetty perinteisesti perhepiirissä perheenjäsenten hieronnassa ja erityisesti naiset hoitavat sillä päätään ja hiuksiaan käyttäen erilaisia öljyjä. Myös partureiden palveluihin kuuluu päähieronta. Selkä, hartiat, yläraajat, niska ja pää ovat tärkeitä energiakeskuksia. Mm stressi, negatiivisuus ja jännitys aiheuttavat niskan jäykkyyttä, kipuja selässä, hartioilla ja olkavarsissa, päänsärkyjä ja silmäoireita.


    Intialainen päähieronta on kosketusterapiaa. Useat ihmiset eivät saa riittävästi koskettelua. Pelkästään hiljaa paikallaan istuminen ja hierojan käsien tunteminen pään päällä auttaa monia vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvää oloa.


    Hoito muodostuu sarjasta hierontaliikkeitä, taputuksia ja tukistuksia, millä käsitellään rytmikkäästi, tehokkaasti, mutta hellävaraisesti hartiaseutu, olkavarret, niska ja pää, sekä kasvot. Lisäksi painellaan ja hierotaan ylävartalon ja pään alueen akupisteitä ja kasvojen heijastealueita.


    Hoito helpottaa lihas- ja hermojännitystä, lisää veren ja lymfan kiertoa ja elvyttää solujen hapensaantia ja poistaa fyysisiä sekä tunnetukoksia. Hoito vaikuttaa koko kehon luonnolliseen tasapainoon ja auttaa saavuttamaan sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia. Hoidossa pyritään herättämään kehon oma älykkyys, muisti siitä, miten sen tulee toimia terveyden ylläpitämiseksi ( kuonanpoisto, autoimmunologiset vaivat, hormonaaliset epätasapainot jne.).


    Intialaisessa päähieronnassa istut mukavasti selkänojallisessa tuolissa. Hieronta suoritetaan vaatteiden läpi, joten riisuutua ei tarvitse. Poistat vain korut ja silmälasit, nojaudut taakse, hengität rauhallisesti, suljet silmät, kuuntelet rauhoittavaa musiikkia tai nautit hiljaisuudesta.


    Hoidosta saadaan apua mm.


    - päänsärkyyn

    - lihasjännityksiin

    - silmien rasitusoireisiin

    - stressiin (emotionaalinen stressi, mentaalinen stressi)

    - unettomuuteen

    - energiatukoksiin

    - TMJ-oireisiin (leukanivelten pinnetilat, kasvohermosäryt, purentasäryt)

    - lymfaattisiin tukoksiin

    - poskiontelo-ongelmiin

    - hius- ja päänahan ongelmiin

    - verenkiertohäiriöihin

    - tinnitukseen

    - pelkotiloihin, masennukseen, paniikkihäiriöihin

  • Hermoratahieronta

    Hermoratahieronnassa hoidetaan keho kokonaisvaltaisesti päästä varpaisiin. Hieronnassa hoidetaan pitkittäiset ja poikittaiset hermoradat sekä aivo- ja selkäydinhermot. Ääreishermoston kautta saadaan kuntoutettua myös keskushermosto. Hoidolla saadaan verenkierto, imunestekierto, aineenvaihdunta, ruoansulatus ja hormonitoiminta elpymään, jolloin keho puhdistuu kuona-aineista, sisäelimet vahvistuvat, ravintoaineet imeytyvät paremmin ja hormonitoiminta tasapainottuu.


    Tarkoituksena on herätellä kehon oma, luonnollinen puolustusmekanismi toimimaan ja sitä kautta sairauksien aiheuttamat oireet saadaan helpottumaan tai poistumaan kokonaan.


    Hermoratahieronta ei ole koskaan vain tietyn osa-alueen hoitamista, vaan se on kokonaisvaltaista koko kehon hoitoa. Hermoratahieronta sopii hyvin rentoutumiseen sekä ennaltaehkäisevänä hoitona ylläpitämään kehon luonnollista tasapainoa.


    Yksi kokovartalo hermoratahierontakerta kestää 1,5 - 2 tuntia (osa-alueet noin tunti). Hoito tehdään peukaloilla ja sormenpäillä painellen ja pyörittäen sopivaa voimakkuutta käyttäen. Koko keho hoidetaan päästä alkaen aina varpaisiin saakka. Hoito on hellävarainen, rentouttava ja kivuton. Hoidon aikana on tarkoitus rentoutua, silloin hoito vaikuttaa kaikkein tehokkaimmin. Hieronta voidaan tehdä vaatteiden päältä, joten asiakkaalla voi olla ohut vaatetus.


    Hermoratahieronnan jälkeen olisi hyvä juoda runsaasti vettä. Tämä tehostaa kuona-aineiden poistumista elimistöstä ja voi helpottaa paranemiskriisin aiheuttamia oireita. Hoidon jälkeen tulisi välttää fyysistä rasitusta ja antaa elimistön rentoutua ja levätä. Näin hoidosta saa parhaimman hyödyn.


    Mikä on paranemiskriisi? Varsinkin kroonisissa sairauksissa hoito saattaa aiheuttaa aluksi muutoksen huonompaan suuntaan. Tällaisissa tapauksissa hoidettavan vointi muuttuu tilapäisesti huonommaksi, koska elimistöstä poistuu valtavia määriä kuona-aineita.


    Asiakkaalle voi tulla epämiellyttäviä tuntemuksia, kuten päänsärky, kuume, ihottuma, liman eritys, kivut jne. Oireet voivat olla hyvin yksilöllisiä. Ne ovat merkki siitä, että keho alkaa puhdistumaan. Hoitoa kannattaa siis jatkaa, koska oireet ovat aina ohimeneviä ja ne häviävät hoidon jatkuessa. Kaikille edellä mainittuja oireita ei tule laisinkaan tai ne ovat hyvin lieviä.


    Hermotuksen kuntoutuminen voi nostaa esiin myös piilovaivoja. Ne ovat vaivoja ja hermotusvajeita, jotka eivät ole hälyttäneet. Myös vanhat vaivat voivat nousta hetkeksi pintaan. Kerro vaivoistasi aina hierontaan tullessasi, niin sinulle pystytään suunnittelemaan paras mahdollinen hoito. Yhdellä hoitokerralla voidaan ottaa huomioon monia eri vaivoja ja oireita.


    Esteenä hieronnalle ovat raskaus sekä äskettäin tehty leikkaus. Leikkauksen jälkeen on pidettävä kahden kuukauden tauko hieronnasta.

  • Jäsenkorjaus

    Jäsenkorjauksessa hoito aloitetaan kokonaisvaltaisella haastattelulla ja kuuntelemalla asiakkaan "huolet ja murheet". Yleensä näistä, hyvä hoitaja saa jo kiinni, missä mahdollinen vika saattaa sijaita. Hoitaja lähtee seuraamaan huomioitaan ja käsittelee koko vartalon. Yleensä hoidon aikana löytyy myös sellaisia lihasjännityksiä ja vikoja, mistä asiakaskaan ei ollut ollenkaan tietoinen. Hoidon aikana asiakkaan ja hoitajan välinen kommunikaatio on tärkeää, koska jäsenkorjaus on pehmeää hoitoa, eikä satu.


    Lainaus nettisivuilta:


    Perinteinen jäsenkorjaus on erittäin pehmeää hoitoa, jossa aina käsitellään koko keho. Erittäin tärkeätä on pehmitellä lihakset, lihaskalvot, sidekudokset ja jänteet ennen kuin siirrytään nivelten mobilisaatioon. Se on nivelten hellävaraista avaamista kehon omia liikeratoja hyväksi käyttäen. Hoito ei tuota kipua missään vaiheessa, vaan asiakkaan kiputuntemuksia kuunnellaan ja kunnioitetaan. Perinteiseen jäsenkorjaukseen ei kuulu "niksautuksia", eikä minkäänlaista manipulaatiota.


    Perinteinen jäsenkorjaus on kokonaisvaltaista hoitoa. Tämä tarkoittaa sitä, että hyvä hoitaja osaa paitsi tasapainottaa ihmisen tukirangan; lihakset ja nivelet, hän osaa myös ohjata asiakasta ravintotottumusten, liikunnan, työrasituksen ja työuupumuksen, sekä muiden vaikeiden elämäntilanteiden korjaamisessa.


    Elämän aikana meille sattuu kaikenlaisia tapaturmia ja loukkaantumisia, jotka saavat kehomme pois tasapainosta. Ajan myötä tämä epätasapaino siirtyy sekä ylös, että alaspäin kehossamme aiheuttaen lihasten epätasaista kiristymistä ja sen myötä virheasentoja ja kiertymiä kaikkiin niveliimme, lantiokoriimme ja selkärankaamme.


    Jalkoihimme tulee pituuseroa, koska emme enää seiso tukevasti kahden jalkamme, tukipilarimme varassa. Ikään kuin "väärät lihakset" joutuvat ylläpitämään kehomme tasapainoa. Tällöin myös hermotoiminnan, verenkierron ja kudosnestekierron normaali kulku estyy. Saamme kipuja vähän "sinne ja tänne", riippuen lähinnä siitä, missä kohtaa kehomme heikoin paikka sijaitsee. Joillakin ne ovat polvet tai lonkat, toisilla selkä, hartiat tai olkapäät. Joillakin kipuja esiintyy näissä kaikissa paikoissa.


    http://www.perinteinenjasenkorjaus.fi/fi/mitn-perinteinen-jnkorjaus-mainmenu-8.html

  • Urheiluhieronta

    Urheiluhieronta sopii niin urheilijoille kuin kaikille muillekin ihmisille ikään katsomatta. Nimestään huolimatta urheiluhierontatekniikoita käytetään myös kuntoliikkujan tarpeisiin.


    Klassinen ja urheiluhieronta soveltuvat kaikille, mutta mitä eroa niillä on?


    Klassinen hieronta on lihaksia rentouttavaa hierontaa. Urheiluhieronta voidaan mieltää osaksi lihashuoltoa. Urheiluhieronnan tekniikka eroaa klassisesta hieronnasta otteiden perusteella. Urheiluhieronta on erityisesti lihasta venyttävää ja muokkaavaa hierontaa. Siinä lihasta hierotaan monesta eri suunnasta pitkittäis- ja poikittaisotteilla. Molemmilla hierontatyyleillä pyritään kuitenkin lihasten aineenvaihdunnan vilkastumiseen ja nopeuttamaan kuona-aineiden poistumista elimistöstä.


    Urheiluhieronta sopii erinomaisesti nykyajan kiireiseen elämänrytmiin rentouttamaan ja palauttamaan elimistöä päivittäisistä rasituksista. Urheiluhieronta perustuu klassiseen hierontaan ja se sopii niin työssäkäyville, ikääntyneille kuin urheilijoillekin.


    Hieronta rentouttaa lihaksia ja parantaa niiden verenkiertoa sekä aineenvaihduntaa. Urheiluhieronta myös lisää lihasten ja jänteiden joustavuutta. Hieronta lievittää kipua ja sillä on positiivisia vaikutuksia stressiin. Urheiluhieronta toimii myös erinomaisena lisänä osana urheilijan tai kuntoilijan lihashuoltoa.


    Urheiluhieroja käyttää tilanteen mukaan asiakkaalle soveltuvia klassisen- ja urheiluhieronnan otteita, riippuen hoidon tavoitteesta ja siitä mitä aluetta hierotaan. Lihasten rentoutuminen mahdollistaa niiden kehittymisen, siksi hieronta on tärkeä osa lihashuoltoa. Säännöllinen lihashuolto ehkäisee myös rasitusvammoja, esimerkiksi revähdyksiä ja ponnistuspäänsärkyä treenin yhteydessä. Urheiluhieronnasta on apua myös työperäisiin lihasrasituksiin.

  • Vyöhyketerapeuttinen jalkojen hieronta

    Vyöhyketerapeuttinen jalkojen hieronta perustuu vyöhyketerapiaan ja sen vaikutukset ovat samoja. Hoidossa käsitellään jalkapohjien heijastepisteitä. Vyöhyketerapeuttinen jalkojen hieronta ei ole vyöhyketerapiaa. Ainoastaan diplomityön suorittaneet vyöhyketerapeutit (refleksologit) voivat kutsua työtään vyöhyketerapiaksi.


    Lainaus nettisivuilta:

    Vyöhyketerapiahoidon aikana asiakas istuu yleensä tuolilla vyöhyketerapeutin käsitellessä hänen jalkateriään sormin tai rystysin. Yleensä vyöhyketerapiakäsittely kestää 30 minuutista reiluun tuntiin. Jo yksittäisellä käsittelyllä voidaan saada helpotusta elimistön häiriötiloihin, mutta useamman käsittelyn sarjalla saadaan aikaan pysyviä tuloksia. Jokaisella käsittelykerralla käydään läpi asiakkaan koko keho heijastepisteiden kautta.


    Hoidon aikana jalan heijastusalueilla voi tuntua kipua, se on merkki elimistön häiriötilasta.


    Kipu voi johtua:


    - jonkin elimen liika- tai vajaatoiminnasta

    - jännityksestä (lihasjännitys tai stressi)

    - kehon liikarasittuneisuudesta

    - kipu voi olla myös alkavan tai jo olemassa olevan sairauden merkki


    Elimistön ollessa tasapainossa, sanan "terve" todellisessa merkityksessä, kipua ei yleensä tunnu lainkaan.


    Vyöhyketerapiahoito saa aikaan elimistön puhdistautumista, keho laittaa kuona-aineita liikkeelle ja tästä voi aiheutua oireita ja monenlaisia reaktioita, joko heti käsittelyn aikana tai käsittelyn jälkeen. Aluksi olo voi tuntua tilapäisesti huonommalta, mutta tätä ei tule pelästyä, reaktio on merkki paranemisesta. Käsittelyn jälkeen olisikin hyvä kuunnella itseään ja kehoaan. Lisäksi veden juominen auttaa kuona-aineiden poistumista. Käsittelyn aikana keholle annetut signaalit pyrkivät tasapainottamaan elimistön tilaa, usein ihminen kuitenkin sivuuttaa kehon antamat viestit, esimerkiksi väsymyksestä johtuen.


    http://suomenvyohyketerapeutit.fi/vyohyketerapiahoito/

  • Kuumakivihieronta (hot stones)

    Hieronta kuumilla kivillä on tunnettu tuhansia vuosia ympäri maailmaa mm. Havaijilla, Intiassa, Kiinassa ja Egyptissä. Intiaanit käyttivät kuumia kiviä lihasten rentoutukseen ja kipuihin. Parhaita lämmöntuojia ovat laavakivet (basalttikivet), jotka kuumennetaan tasolämmittimellä 50-55 asteiseksi.


    Kuumakivihieronnassa Hot Stones kivien lämpö ja energia yhdistettyinä hoitajan omaan tietoon ja vaistoon luovat kauniin henkisen ja tasapainoisen hoitohetken. Kivien paino ja lämpö luovat miellyttävän, pehmentävän tunteen. Jokainen hoidossa käytettävistä basalttikivistä on luonnostaan yksilöllinen kokonsa, muotonsa ja tiheytensä puolesta. Kuumakivihieronta on kokemuksena rentouttava ja miellyttävä, jossa rauhallinen hieronta yhdistettynä basalttikivien hyvää tekevään vaikutukseen hellii lempeästi kehoa ja mieltä.


    Kivet luovuttavat lämmön syvälle kehon sisään lihaksistoon, nivelille ja kudoksiin. Käsillä ja kivillä tehdään erilaisia hierontaotteita sekä painellaan ns. triggerpisteitä. Pitkässä, yli tunnin mittaisessa hoidossa hierotaan koko keho päästä varpaisiin. Kuumakivihieronnan hyvää tekevä vaikutus voi säilyä useita päiviä.


    Kuumakivihieronta


    - on hyvin rauhoittava, lämpö rauhoittaa kokonaisvaltaisesti

    - lämpö kivistä siirtyy kehoon ja lämmittää lihaksia jopa 3 cm syvyyteen

    - hieronta vähentää stressiä sekä väsymystä

    - verenkierto tehostuu myös lihaksissa, jolloin niiden toiminta paranee

    - kuona-aineet ja erilaiset myrkyt poistuvat kehosta nopeammin

    - lämpö helpottaa kipua lihaksissa ja nivelissä


    Hoito sopii sinulle, jos haluat hemmotella itseäsi tai kärsit esim.


    - stressistä, uupumuksesta

    - päänsärystä, migreenistä

    - hermostoperäisistä särkytiloista

    - niska–hartiaseudun ongelmista

    - verenkierto- ja aineenvaihduntaongelmista


    Kerro aina, mikäli sinulla on:


    - heikentynyt lämmönsietokyky

    - heikentynyt tuntoaisti

    - diabetes

    - jokin sydänsairaus

  • Aromahieronta

    Aromahieronnassa hoidoissa käytetään eteerisiä öljyjä, jotka ovat kasveista tislattavia haihtuvia öljyjä. Eteerisiä öljyjä sekoitetaan ns. pohjaöljyyn, mikä tavanomaisimmin voi olla esimerkiksi viinirypäleensiemenöljy. Aromahieronnassa käytetyt eteeriset öljyt ovat 100-prosenttisia luonnontuotteita, mitkä on höyrytislattu tai kylmäpuristettu aina tietystä, tarkasti määritellystä kasvilajista.


    Aromahieronnan tarkoitus on rentouttaa asiakas, imeyttää eteeriset öljyt ja vilkastuttaa lymfanestekiertoa. Eteerinen öljy imeytyy ensin ihon kautta syvemmälle kudokseen ja päätyy sieltä lymfanestekierron kautta verenkiertoon ja sitä kautta kaikkialle elimistöön. Kehon pehmytkudoksia käsitellään kevein sively- ja paineluottein. Hieronnassa yhdistetään sidekudos-, lymfa- ja klassisen hieronnan otteita, mutta hieronta tehdään paljon hellemmin käsin kuin klassinen hieronta.


    Aromahieronta on lempeä, rentouttava koko vartalon hoito. Saat hoidon aluksi valita mieleisesi tuoksun tai tuoksusekoituksen, jolla sinut hierotaan. Aromahieronnassa käytettävät eteeriset öljyt ja erilaiset hierontaliikkeet rentouttavat täydellisesti ja hoidon jälkeen on ihanan levollinen olo. Asiakas valitsee haluamansa hieronta öljyn toivomansa vaikutuksen mukaan, esimerkiksi: virkistävä, rentouttava, lihaskipuja hoitava, nestekiertoa parantava tai öljyn voi valita ihan vain tuoksun mukaan. Eteeriset öljyt poistuvat kehostamme yleensä 8-24 tunnissa.


    Hieronta tehdään lämpimällä perusöljyllä, johon on sekoitettu valitsemaasi tuoksua. Saat rentoutua hellässä hieronnassa ja nauttia ihanista tuoksuista. Aromahieronta ei ole aromaterapiaa. Hieronta on kevyempää kuin klassinen hieronta, lihaksia muokataan pehmein sivelyottein. Hoidon tarkoitus on rentouttaa sekä mieli, että keho. Hoito sopii myös ikääntyneille.


    Aromahieronta on kokemuksena rentouttava ja miellyttävä, jossa rauhallinen hieronta yhdistettynä eteeristen öljyjen hyvää tekevään vaikutukseen parantaa kehoa, mieltä ja henkeä. Tuoksut ja hieronta yhdessä koskettavat haju- ja tuntoaistejamme, jotka välittävät viestejä hyvinvoinnista koko olemukseemme eheyttäen tunteita sekä tasapainottaen kehoa. Rauhoittavan musiikin soidessa taustalla aromahieronta on erittäin rentouttava. Hoidon aikana käsitellään koko keho päästä varpaisiin.


    Hieronnalla ennaltaehkäistään ja hoidetaan mm. liikarasituksesta ja stressistä johtuvia vaivoja, sairauksia sekä laukaistaan lihasjännityksiä ja lievitetään erilaisia kipuja. Hieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä vaikuttaa hormonitoimintaan.


    Hoito sopii erityisen hyvin mm.:


    - Stressivaivojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn

    - Masennukseen ja muihin ahdistustiloihin

    - Unettomuuteen ja nukkumisvaikeuksiin

    - Aineenvaihdunnan vilkastumiseen ja selluliitin hoitoon

    - Erilaisiin vatsavaivoihin ja ruuansulatushäiriöihin

    - Erilaisiin iho-ongelmiin

    - Hormonaalisiin oireisiin, esim. PMS

    - Vastustuskyvyn nostamiseen

    - Tai jos haluat vain rentoutua ja helliä itseäsi !


    Hoito ei sovi:


    - Raskaana oleville tai imettäville ( Huom. tällöin ei tule käyttää aromaöljyjä mutta hieronta onnistuu muuten)

    - Ei sädehoitojen tai sytostaattihoitojen aikana

    - Ei flunssan tai muiden infektioiden aikana, ei antibioottikuurien aikana

    - Ei alkoholin tai muiden huumausaineiden alaisena oleville

    - Sydämen- tai munuaisten vajaatoimintaa sairastaville

  • Hunajahieronta

    Hunajahieronta on yksi vanhoista tiibetiläisistä hoitomuodoista. Hunaja sivellään iholle, ja sen jälkeen lihakset hierotaan hunajan kanssa pehmeiksi. Tämän jälkeen hoitaja alkaa irrottaa hunajaa iholta, nostaen käsiään rytmikkäästi tassutellen. Hunaja muuttuu valkeaksi, ja ongelmattomilta alueilta se tarttuu hoitajan käsiin. Tämä vaihe tuntuu nipistelevältä ja pintaverenkierto paranee. Kun hunaja on suurimmaksi osaksi irronnut, laitetaan hoidettavan kohdan päälle kuuma, kostea pyyhe. Lämpö vie hunajan vaikuttavia osia ihoon. Kun lämpöpakkaus on viilentynyt, pestään jäljellä oleva hunaja pois.


    Hunajahieronta kiinteyttää, aktivoi aineenvaihduntaa sekä puhdistaa, kuorii ja ravitsee ihoa. Hoito poistaa tehokkaasti kehoon kertyneitä kuona-aineita, joten se on erinomainen tuki paastoon tai laihdutuskuuriin. Hoito sopii myös lihashuoltoon ja nivelvaivojen hoitoon. Useimmin hunajahierontaa tehdään selälle, mutta myös muita kehon osia voidaan hieroa.


    Hunajan huumaavan tuoksun vallitessa ja rentouttavan musiikin soidessa pystyt rentoutumaan ja unohtamaan arkipäivän kiireet hoidon ajaksi.


    Hoidon vaikutus


    - Parantaa verenkiertoa, aineenvaihduntaa, nivelvaivoja

    - Parantaa vilustumisia, hengityselinten ja lymfajärjestelmän kuntoa

    - Akne, kihti, hormonaaliset vaivat, hermotusongelmat

    - Hoitaa atooppista ja psoriaattista ihoa

    - Nostaa alhaista verenpainetta

    - Vähentää selluliittiä, nopeuttaa kuona-aineiden poistumista

    - Lisää ruoansulatusta, ravintoaineiden liukenemista, hyvän olon tunnetta


    Hoidon esteet


    - Hunaja- ja siitepölyallergia

    - Diabetes, vaikeat sydän- ja verenhyytymistekijöihin vaikuttavat sairaudet ja lääkitys

    - Korkeasta hoitamattomasta verenpaineesta kärsivät

    - Akuuteista tulehduksista tai leikkauksista toipuvat (alle 6 kk)

    - Pahoista suonikohjuista tai ohuesta ihosta kärsivät (hoidettavalla alueella)

    - Lapset ja raskaana olevat

  • Virkistävä ja rentouttava käsi hieronta

    Virkistävä ja rentouttava käsihieronta sisältää käsien ihon hellävaraisen kuorinnan, käsiparafiinin (mikä tekee käsien ihon pehmeäksi) sekä valitsemallasi eteerisellä öljyllä tai aloe-pohjaisella voiteella tehdyn hieronnan kyynärpäästä sormien päihin. Tällainen ns. pikahemmottelu tekee kädet pehmeiksi ja virkeiksi.

  • Virkistävä ja rentouttava jalka hieronta

    Rasittuneiden jalkojen virkistys sisältää eteerisellä öljyllä ja merisuolalla olevan jalkakylvyn ja polvista varpaisiin hieronnan, joko aloe-pohjaisella voiteella tai eteerisellä öljyllä. Päivän aikana rasittuneet jalat tulevat kuin uudesti syntyneeksi.

Share by: